Här är två tips som minskar kladdet!
- Lägg smörklicken i formen och sätt den en stund i den varma ugnen (ugnen sätter man ju oftast på innan man börjar smörja formen). Nu smälter smöret och du kan pensla ut det i formen innan du bröar den.
- Sätt ett kaffefilter över handen och använd som handske när du smörjer formen!
(Bilder: Wikipedia, arla.se)
Eller häll en klick smör&rapspolja i formen och ta en pensel! Då slipper man glömma den i ugnen och därmed få brännblåsor eller riskera att smeten bränns mot kanterna!
SvaraRaderaTa då hellre en matolja att pensla med, så slipper du alla tillsatserna i smör&rapsolja. Särskilt ogillar jag att den innehåller smörarom, i stället för riktigt smör. Känns fejk liksom... Då står jag hellre ut med kladdet att smörja. :)
SvaraRaderaJag brukar smörja med flytande smör/olja och brer ut det med en slickepott/pensel
SvaraRaderaMvh
Ellinor