28.5.12

Smartaste blomkrukorna ever!

Jag har flera gånger tidigare skrivit om olika smarta blomkrukor (t.ex. här och här), men det här tipset tar nog faktiskt första pris. Det kommer från en blogg som heter Skruben som drivs av en trebarnsmamma från Seattle.

Hon har sparat gamla 2-liters petflaskor, och genom att såga av dem på mitten byggt självvattnande krukor där hon driver upp tomater mm.






Hon har alltså tagit den övre delen av flaskan (med korken på), slagit ett hål i korken och dragit en bit garn genom hålet. Sedan placeras flaskan upp-och-ned i nedre halvan av flaskan, som alltså fungerar som en vattenreservoar. Jorden kommer suga upp vatten genom garnet, så att den ständigt hålls lagom fuktig!

Jag tycker dessa krukor blev så fina att jag skulle kunna tänka mig att inte bara ha dem att driva upp småplantor i, utan även ha andra blommor i dem också, t.ex. orkidéer och hyacinter! Bara fint att se rötterna genom krukan.

I bilden nedan har jag använt en 0,5-liters flaska för en lite mindre rosengeranium, det fungerade också bra!




(Bilder: Skruben, egen)

6 kommentarer:

 1. Det här måste vara det smartaste blomstertipset någonsin! Tack!

  SvaraRadera
 2. Låter väldigt smart och enkelt.
  Tack för tipset!

  SvaraRadera
 3. Orkidéer är jag tveksam till de vill inte ha så mycket vatten och den jord som krävs saknar kapillärkraft men jag gillar idén. Tack.

  SvaraRadera
 4. Faktisk, det är smart!! Tack för tipset!

  SvaraRadera
 5. As Najs 😉 Varför kom jag ej på detta själv. Nä för Du var slugare. Tack för tipset 😃

  SvaraRadera