23.6.12

Ren och vit toalett

Vi har mycket mineraler i vårt vatten, som gör att det lätt blir missfärgningar i badkar, dusch, handfat och toalett. Jag har haft särskilt problem med en missfärgning på toalettringen, som varit helt omöjlig att få bort. Det såg ofräscht ut, som om nån hade kissat fel...

Mitt vanliga badrumsrengöringsmedel hjälpte inte (1 dl vatten, 1/2 dl ättika och tre droppar yes diskmedel i en sprayflaska) trots att det annars brukar vara effektivt mot avlagringar.

Då drog jag mig till minnes ett tips jag läst (förmodligen här i bloggen men jag orkar inte leta upp det nu haha). Eftersom tandkräm innehåller både blekmedel och slipmedel kan det hjälpa mot avlagringar. Jag tog en gammal kasserad tandborste, på med en klick tandkräm och så borstade jag på fläcken. Den gick bort på direkten! Sedan borstade jag hela ringen och i alla skrymslen när jag ändå höll på, och nu är toaletten skinande vit och fin igen.(Bilder: Wikipedia)

1 kommentar: