18.7.12

I stället för ströbröd

Många känner kanske till att man kan använda mjöl eller kokosflingor i stället för ströbröd när man ska bröa en form.

Här är några ytterligare förslag på strö om man inte gillar ovanstående:
  • mannagryn - ger god smak och fin skorpa
  • strösocker - blir knaprigt och lite knäckigt på ytan
  • brun farin eller råsocker - knaprig och ännu knäckigare yta
  • kakmix - ger en nästan osynlig yta

(Bilder: Wikipedia)

3 kommentarer:

  1. Ett tips är också att göra eget ströbröd av torra brödskivor istället för att slänga dem. Bara att torka dem i ugnen när man samlat på sig tillräcklig många och sen mala ner dem på något sett.

    SvaraRadera
  2. Bra tips! Bättre än att slänga dem till fåglarna som jag brukar göra! Kanske man kan mortla dem? Eller bara smula dem med fingrarna.

    SvaraRadera
  3. Vi har mortlat, funkade fint så länge det inte var glutenfritt bröd. ;) Borde gå att köra med stavmixer om man vill att det ska gå lite fortare.

    SvaraRadera