Translate

Tvätt-tips

Här är tre smarta tvätt-tips!
 • Tvätta alltid strumporna i en tvättpåse så blir de lättare att sortera sedan, plus att de inte riskerar att fastna i tvättmaskinens trumma eller utlopp för avloppet.
 • Tvättar du nya plagg eller färgade plagg och är rädd att de ska färga av sig kan du låta en gammal vit handduk eller ett trasigt lakan följa med i tvätten. Överskottsfärgen sugs nu upp av handduken/lakanet och resten av tvätten blir inte lika lätt missfärgad.
  Det finns dyra "color catcher" också, små lappar man kan köpa särskilt för detta ändamål. Kan ju vara ett alternativ om man inte har någon gammal handduk. =)  Dessa bör också läggas i tvättpåse eftersom de lätt fastnar i avloppet.
 • För att underlätta tvättsorteringen kan man skaffa flera små tvättkorgar märkta med olika färger. En för vittvätt, en för mörk tvätt, en för färgad (t.ex.). Nu kan även de yngre i familjen lägga plagget i rätt korg direkt.

(Bild: Wikipedia)

2 kommentarer:

 1. Ättika i sista sköljvattnet funkar bra när man har något som färgar av sig

  SvaraRadera
 2. gamla lakan som har blivit gula men är av bra kvalitet?

  SvaraRadera

• Arkiv

• Om Smarta vardagstips

På denna sida samlas knep och tricks som gör livet enklare. Husmorstips och huskurer blandas friskt med nya smarta lösningar och lifehacks. Hoppas du får lika stor nytta av dem som jag!

OBS! Alla tips är inte testade och jag kan inte garantera att de fungerar. Använd dem på egen risk!

• Sök efter tips

Följ Smarta vardagstips på Facebook