Translate

Hur få bort missfärgningen?

Fråga: Jag tvättade en vit klänning med blått mönster och paljetter upptill och den blev missfärgad. Runt mönstret blev det blåfärgat och även resten av det vita tyget blev blåfärgat. Hur kan man få bort det blåa på det vita? Klänningen är i bomull. Det är min dotters klänning som hon köpt i Grekland så hon kommer inte bli glad om jag inte lyckas få den fin igen!

Svar: Just när tvätten färgat av sig kan det vara trixigt att få bort! Inga vanliga metoder brukar hjälpa... det enda som fungerat för mig är att tvätta om många gånger, med color catcher-dukar eller något annat som suger upp överskottsfärgen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

• Arkiv

• Om Smarta vardagstips

På denna sida samlas knep och tricks som gör livet enklare. Husmorstips och huskurer blandas friskt med nya smarta lösningar och lifehacks. Hoppas du får lika stor nytta av dem som jag!

OBS! Alla tips är inte testade och jag kan inte garantera att de fungerar. Använd dem på egen risk!

• Sök efter tips

Följ Smarta vardagstips på Facebook