Translate

Hemmagjorda mikropopcorn

Slipp kladdiga, sotiga påsar eller vidbrända grytor! Med detta smarta tips får du perfekta hemmagjorda popcorn i mikron varje gång, utan besvär. Allt du behöver är popcorn, en mikrosäker bunke eller skål, en porslinstallrik, en skål att servera dem i samt lite salt.

Häll en näve popcorn i en mikrosäker skål, tänk på att det blir mycket mer när de är färdiga så bara en bottenskyla. Täck med en porslinstallrik och placera i mikron.
Kör på full effekt ca 2 minuter. Ta ut med grytlapp (det blir väldigt hett!) och häll av de färdiga popcornen i en ny skål. Salta och servera, mums!

Tips! Eftersom man inte använder något fett vid poppningen kan man få mer smak om man smälter lite smör och häller över innan servering.

Tips 2! Om det finns opoppade popcorn kvar kan man köra dem lite till i mikron efter att man hällt av de färdiga. Kör max 2 minuter i taget för att undvika att de färdiga popcornen blir brända.


Egna bilder

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

• Arkiv

• Om Smarta vardagstips

På denna sida samlas knep och tricks som gör livet enklare. Husmorstips och huskurer blandas friskt med nya smarta lösningar och lifehacks. Hoppas du får lika stor nytta av dem som jag!

OBS! Alla tips är inte testade och jag kan inte garantera att de fungerar. Använd dem på egen risk!

• Sök efter tips

Följ Smarta vardagstips på Facebook