Translate

Spindlar i huset

Fråga: Jag undrar hur man ska hantera stora spindlar inomhus? Nu på hösten kryper det in gigantiska bestar i vårt hus, usch! Tänkte att du som ju är biolog kanske har något bra knep på hur man blir av med dem:)? Fast ni kanske inte har några i ert hus? /Jenny

Svar: Vi har dessvärre exakt samma problem... det går ju inte att stänga för minsta skrymsle. Tyvärr vet jag inget sätt att bli av med dem heller! Jag brukar slå dem med flugsmällan, maken som är snällare brukar försöka fånga dem och släppa ut dem. =)


3 kommentarer:

  1. Det beror ju på var de kryper in någonstans. Jag hade väldiga problem och märkte att vår luftenventilation bara hade små galler och efter jag satt filter där så kom de riktigt stora spindlarna inte in längre.

    SvaraRadera
  2. Vi får mycket spindlar i vår hall (sutteränghus). Sen vi skaffade en luftavfuktare till hallen har spindelproblemet minskat, då de inte trivs lika bra när det är torrt.

    SvaraRadera
  3. Jag brukar använda dammsugaren. Det är lättare att dammsuga upp dem än att försöka träffa dem med den har jag märkt.

    SvaraRadera

• Arkiv

• Om Smarta vardagstips

På denna sida samlas knep och tricks som gör livet enklare. Husmorstips och huskurer blandas friskt med nya smarta lösningar och lifehacks. Hoppas du får lika stor nytta av dem som jag!

OBS! Alla tips är inte testade och jag kan inte garantera att de fungerar. Använd dem på egen risk!

• Sök efter tips

Följ Smarta vardagstips på Facebook