11.11.12

Kattkissfläck

Fråga: Vi har precis får vårt badrum nyrenoverat och man har lagt in nytt plastgolv. När jag skulle flytta på kattlådan upptäckte jag en kant av ingrott kattkiss på golvet. Jag har verkligen försökt allt, såpa, alsolsprit, dax, tandkräm, ättika, urineoff och nu senast Sixten. Inget verkar hjälpa. Möjligtvis att det blivit något bättre (eller så inbillar jag mig för att jag vill att det ska vara så :-) ) Har du något tips som jag inte tänkt på... Tacksam för allt! /Monika

Svar: Vad besvärligt. Är det bara lukten som är problemet, eller har det också blivit fläckar? Kanske kan du prova ta bort det med något basiskt i stället för syror, t.ex. bikarbonat eller bakpulver? Vät i så fall fläcken och strö sedan pulvret över det våta. Vänta några timmar innan du torkar bort.
 
Eller kanske skrubba med något, t.ex. en grov svamp med diskmedel eller stålull? Men om det sugits in i plasten så den missfärgats är det nog svårt att få bort helt.

2 kommentarer:

 1. kram på dig! Du skriver verkligen en jättebra blogg, många smarta lösningar. En polare till mig länkade den på facebook för ett tag sedan och nu följer jag din blogg varje dag efter jobbet. Kan lixom inte låta bli :-) Du skriver så bra.

  kram <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men tack! =) <3 Jag tycker bara det är roligt att skriva, älskar ju såna här smarta tips så jag gör det lika mycket för min egen skull. =)

   Radera