Translate

Snabbgjord knäck


detta inlägg tipsade jag om hur du gör ischoklad snabbt och lätt genom att hälla smeten i formarna med en flaska. Denna helg var det dags att testa en liknande metod för knäck!

I stället för en flaska tog jag, på grund av knäcksmetens höga temperatur, ett litermått av stål. Det gick hur snabbt som helst och resultatet blev perfekt!

PS! Tips från Cecilia: Tänk på att aldrig dubbla receptet när du gör kola eller knäck, då stelnar inte smeten som den ska! Vill du göra dubbel sats får du koka smet två gånger eller göra i två grytor.

3 kommentarer:

  1. jag använder en liten kanna av porslin eller glas, då kan man köra den i micron några sek när knäcksmeten blivit trög så den blir rinnande igen

    SvaraRadera
  2. Mitt tips är att istället för pappersformar använda en form för iskuber (helst då en för små isbitar och gärna av silikon ). Det funkar perfekt! Den färdiga knäcken slår man sedan in i papper om man vill.

    SvaraRadera

• Arkiv

• Om Smarta vardagstips

På denna sida samlas knep och tricks som gör livet enklare. Husmorstips och huskurer blandas friskt med nya smarta lösningar och lifehacks. Hoppas du får lika stor nytta av dem som jag!

OBS! Alla tips är inte testade och jag kan inte garantera att de fungerar. Använd dem på egen risk!

• Sök efter tips

Följ Smarta vardagstips på Facebook