10.1.13

Chokladskedar

I höstas var det en trevlig idé i TV-programmet "Halv åtta hos mig". En av deltagarna serverade en dessert, som man åt med en chokladsked. Alltså en sked som var fylld med god choklad. Allt eftersom man åt desserten försvann mer och mer av chokladen på skeden. Vilken smart idé tyckte jag! Både snyggt och annorlunda.

I massor av olika bloggar har jag sedan hittat tipset med chokladskedar igen, då som en annorlunda present att ta med sig i stället för blommor. Man köper ett antal fina skedar, exempelvis på loppis, fyller dem med choklad, dekorerar med strössel och liknande och slår in vackert i cellofan.

Skedarna kan man sedan använda antingen till en dessert som i "Halv åtta hos mig", eller så doppar man dem i en kopp kaffe eller varm mjölk, så får man snabbt och lätt ljuvligt god cappuccino eller varm choklad.

Här nedan kommer vackra bilder på chokladskedar från bloggen chocolate & carrots:Använd mörk choklad av fin kvalitet för godast smak! Se till att hetta upp den så den smälter ordentligt innan du fyller i skedarna, t.ex i mikrovågsugn eller vattenbad. Den ska vara lättflytande.

För att skedarna ska stå rakt när man fyller dem kan man stötta dem med ett ugnsgaller, eller lägga dem med skaften på en hoprullad kökshandduk eller liknande.
Packa in skedarna i cellofan när de svalnat och sug ut luften med ett sugrör innan du försluter påsen noga. Annars kan chokladen bli missfärgad efter ett tag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar