Translate

Mjölkiga glas

Fråga: Hur gör jag med "mjölkiga glas"?
Vi har ett glas som har blivit dimmigt i diskmaskinen. Det ser ut som det har varit mjölk i det eller som kalken kar gått in i glaset. För länge sen hade vi samma problem med flera glas men det försvann efterhand. Men nu har vi detta glas och har haft problemet en tid och vi har provat med salt, ättika och den åker i disken i ett för den ser så tråkig ut, men inget hjälper. /Anki

Svar: Har du testat låta det stå i blöt med ättika en lång tid, t.ex. över natten? Annars kanske dimman beror på något annat än avlagringar. Är det en förändring i själva glaset går det nog tyvärr inte att göra något åt!

2 kommentarer:

 1. Har hört flera som har samma problem, tex mina föräldrar. Min Mamma ringde och frågade diskmaskins-tillverkaren som sa att många av diskmaskins-tabletterna är för starka och medlet tränger in i glaset.

  Han sa också att många som gått tillbaka till pulver-diskmedel (som inte är lika starkt + att man kan dosera själv) slipper mjölkiga glas.

  Glasen som blivit förstörda är inte så mkt att göra åt eftersom att medlet trängt in i själva glaset. Mamma har provat ALLT. Killen hon pratade med sa också att det inte var någon idé.

  Mina föräldrar har nu prövat pulver ett tag och säger att de märker skillnad. Disken är inte lika "sträv" och inga nya "mjölk-glas" har det blivit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för ditt svar! Det är ju rätt logiskt egentligen att man borde dosera själv. Som man gör i tvättmaskinen.

   Ett tvätt-tips är ju att använda handdiskmedel i stället för tvättmedel - kanske man skulle testa det till disken också? Ska prova någon gång, men man får vara försiktig med mängden... kanske max 1/2 tsk eller så.

   Radera

• Arkiv

• Om Smarta vardagstips

På denna sida samlas knep och tricks som gör livet enklare. Husmorstips och huskurer blandas friskt med nya smarta lösningar och lifehacks. Hoppas du får lika stor nytta av dem som jag!

OBS! Alla tips är inte testade och jag kan inte garantera att de fungerar. Använd dem på egen risk!

• Sök efter tips

Följ Smarta vardagstips på Facebook