Translate

Ren spis


Har du en spis av äldre modell med upphöjda plattor vet du säkert hur knepigt det kan vara att få den ren. Här kommer ett smart tips från signaturen cyklar:
"Har ett super-enkelt spis-tips! Upphöjda spisplattor får ju ofta ingrodd smuts runt sig som är helt omöjliga att gnugga bort. Jag fick som tips att spruta på vatten blandat med diskmedel och låta verka några timmar. (Ajotjena, tänkte jag. Har ju testat allt!)

Men det fungerade jättebra! Jag sprejade på ordentligt så att det blev vatten överallt runt plattorna. Lät verka några timmar. Och smutsen släppte. Vattnet blev brunt och sen var det bara att torka bort, o gnugga lite där det behövdes. Nästan allt försvann! Det finns alltså bara en minimal svart rand kvar runt 2 av 4 plattor. Det var inga problem att gnugga efter att det legat i blöt så länge.

Har bara gjort det en gång och är säker på att när jag gör det nästan gång är spisen helt ren. Jag blev helt chockad över att det var så lätt. Har kämpat med mina spis-plattor sen jag flyttade hit för ett år sedan."


3 kommentarer:

 1. Låter "göörbra" :)
  men hur mycket diskmedel ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gissar på att man inte tar allt för mycket, för då skummar det bara. Kanske några sprut?

   Radera
 2. Jag brukar använda tvålull att rengöra ingrodda kastruller, ugnsformar och spisplattor efter att dom förtvättats med diskmedel och vatten. Lätt som en plätt.

  SvaraRadera

• Arkiv

• Om Smarta vardagstips

På denna sida samlas knep och tricks som gör livet enklare. Husmorstips och huskurer blandas friskt med nya smarta lösningar och lifehacks. Hoppas du får lika stor nytta av dem som jag!

OBS! Alla tips är inte testade och jag kan inte garantera att de fungerar. Använd dem på egen risk!

• Sök efter tips

Följ Smarta vardagstips på Facebook