14.2.13

Hjärtformade ägg!

Gör världens gulligaste hjärtformade ägg och servera din älskling på smörgåsen, eller kanske som tillbehör till skaldjur och annat gott!

Såna ägg gör man ofta i Japan.Tipset kommer från bloggen Anna the Red.



Det är mycket enkelt. Allt du behöver är nykokta, fortfarande varma ägg, en tom, uppklippt mjölkkartong, två gummiband och en ren pinne, penna eller liknande.

Forma kartongen som på bilden nedan, med ett veck i mitten. Kartongen ska vara ganska smal, så att ägget sticker upp en bil när man lägger i det.

Ägget ska som sagt vara nykokt och varmt, annars fungerar det inte! Skala det därför snabbt och forma direkt innan det hinner svalna.



Som pinne har man använt en ätpinne. Det är bra om den är slät och ganska tjock.


Placera ägget i kartongen och pressa  ner pinnen. Fäst med gummibanden. 
Vänta ca 10 minuter så ägget formas.




Gulligt va? Till och med gulan formas.

Nykokta, varma ägg kan formas till nästan vilken form som helst, till exempel pyramidform, fyrkantiga etc. 

Källa och bilder: Anna the Red

1 kommentar:

  1. Åh jag älskar detta! Har tänkt testa det hur länge som helst!

    SvaraRadera