Translate

Återbruka textilierCecilia tipsar om hur gamla trasiga saker kan få nya användningsområden:
"Så här i tider när det är inne med återvinning och miljötänk så tycker jag det är bra med återbruk, har ägnat mig åt det i flera år men inte kommit på att tipsa om det förrän nu.

Gamla stora bordsdukar i t.ex linne som det gått hål på eller fått fläckar som inte gått bort. Klipp dom i lagom bitar och fålla upp och gör en ögla att hänga i så har du helt underbara och bra kökshanddukar.

Gamla badhanddukar som mist färg och form, klipp i små och lite större bitar, fålla om det behövs så har du vanliga gästhanddukar eller tvättlappar.

Mormors gamla afganpäls duger utmärkt att göra en skön fäll av till barnvagnen eller varför inte en skön sits till cykel/moped eller bilen och pulkan?

Allt går att återanvända om man bara tänker till lite."

2 kommentarer:

  1. Återvinning ligger mig varmt om hjärtat. Jag brukar be om andras "skräp" i en bortbytes/skänkesgrupp och jag syr om och målar om i parti och minut. Kika gärna i min blogg där jag tex. senaste tiden varit igång med återvinning av jeans. Säljer ingenting så det är bara för kul om någon skulle vilja kika in.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du syr fantastiskt fina saker. Det är ju också ett väldigt bra användningsområde för gamla textilier!

      Radera

• Arkiv

• Om Smarta vardagstips

På denna sida samlas knep och tricks som gör livet enklare. Husmorstips och huskurer blandas friskt med nya smarta lösningar och lifehacks. Hoppas du får lika stor nytta av dem som jag!

OBS! Alla tips är inte testade och jag kan inte garantera att de fungerar. Använd dem på egen risk!

• Sök efter tips

Följ Smarta vardagstips på Facebook