Translate

Få ren diskbänken

Fråga: Hej! Hur ska jag få ren diskbänken? Har försökt med: Vim kök, Jif, Scotch-Brite och maskindiskmedel samt ättika. Men det är fortfarande fula fläckar kvar, som gör att hela plåten ser smutsig ut. /Frågande

Svar: Det kan inte vara repor? Vi hade så på vår förra diskbänk, det var som ett fint nät av repor som gjorde att det såg matt ut. Det gick inte bort.

Om inte kanske det är väldigt ingrodda avlagringar. Jag skulle testat sprida utspädd ättika över hela ytan och sedan täcka med plastfolie (så det inte avdunstar). Låt verka över natten och skrubba sedan med en grov svamp.

Du kan också testa gnida med tandkräm på en grov svamp.

Fråga: Nej, jag tycker inte att det är repor. Det ser istället ut som stora, bruna smutsfläckar. Har provat med ättika men då bara torkat med en trasa. Men jag ska testa plastfolie och kanske även tandkräm. Tack för snabbt svar!

5 kommentarer:

 1. Svinto ja, Stålull. Prova!

  SvaraRadera
 2. Ajax skurpulver!

  SvaraRadera
 3. Jag använder Jif cream (den gula) den är kanon till mycket som inte annat biter på :)

  SvaraRadera
 4. För att få helt fantastiskt "ny" diskbänk använder jag autosol och skrubbar och efteråt använder Jim spray för rostfritt. Fungerar hur bra som helst. Har annars testat allt, svinto, fönsterputs osv men inget blir så bra som detta!

  SvaraRadera

• Arkiv

• Om Smarta vardagstips

På denna sida samlas knep och tricks som gör livet enklare. Husmorstips och huskurer blandas friskt med nya smarta lösningar och lifehacks. Hoppas du får lika stor nytta av dem som jag!

OBS! Alla tips är inte testade och jag kan inte garantera att de fungerar. Använd dem på egen risk!

• Sök efter tips

Följ Smarta vardagstips på Facebook