Translate

Köp ekologiskt!Ekologisk mat produceras på ett sätt som är snällare mot djuren men också mot miljön och mot de människor som arbetar med att odla vår mat.

Detta är väl kanske inget klassiskt vardagstips direkt men jag tycker ändå filmsnuttarna nedan hör hemma här på sidan. Det handlar om både vår hälsa och om solidaritet!
Se filmerna och dela gärna vidare så de sprids.

I den första filmen tipsar Anders och Måns via Naturvårdsverket om hur viktigt det är att handla ekologiskt så mycket man kan.

Visste du att svenska djur ofta matas med sojabaserat foder, som är odlat på före detta regnskogsyta eller savann i bland annat Sydamerika? Och att det krävs enormt mycket bekämpningsmedel för att odla sojan, så att människor och djur i den delen av världen blir sjuka.
Den andra filmen handlar om detta.
För att produkter från djur såsom kött, ägg och mjölk ska få lov att kallas ekologiska krävs att fodret är odlat på den egna gården eller i närheten av den.

Köp mer ekologisk mat så bidrar du till att skydda både Amazonas regnskog och de djur- och människor som bor däromkring. 
Ju fler som köper ekologiskt desto fler ekologiska produkter kommer producenterna kunna ge oss.

1 kommentar:

  1. Komisk sammanträffande av bild och text...
    Kanske gillar du: Illaluktande djur?
    Haha!

    SvaraRadera

• Arkiv

• Om Smarta vardagstips

På denna sida samlas knep och tricks som gör livet enklare. Husmorstips och huskurer blandas friskt med nya smarta lösningar och lifehacks. Hoppas du får lika stor nytta av dem som jag!

OBS! Alla tips är inte testade och jag kan inte garantera att de fungerar. Använd dem på egen risk!

• Sök efter tips

Följ Smarta vardagstips på Facebook