Translate

Ren spis och ugn
Spisen rengörs lätt och miljövänligt med såpa. Gnid hela spishällen med 1 del såpa utspädd med 1 del hett vatten. Du kan även hälla blandningen i en sprayflaska och spraya på. Torka sen rent med trasa/mjuk svamp. 

Ugnen blir också ren av såpa. Gnid in samma blandning som ovan, värm till 100 grader, låt svalna och torka ur med svamp.

En annan variant är att gnida in spisen/ugnen med ättika/ättikssprit och strö över bikarbonat eller bakulver. Då blir det en kemisk reaktion så att det bubblar och fräser, och löser upp smutsen. Enkelt, billigt och miljövänligt!


OBS! Tänk på att ättika är frätande och farligt att förtära. 
Förvara utom syn- och räckhåll för barn!

7 kommentarer:

 1. Har testat ättikan och bakpulver, fungerade inte så bra.

  SvaraRadera
 2. Tack för din kommentar!

  Jag håller med dig om att det behövs mer än bara ättika och bakpulver. Själv har jag övergått till en blandning av ättika, vatten och diskmedel numera vilket jag tycker fungerar mycket bättre.

  SvaraRadera
 3. ska testa din variant, ugnen glöms lätt bort hemma hos oss. Och man ser hur den ser ut just som man ska till att sätta in maten..

  SvaraRadera
 4. Testade med Grumme i ugnen och det funkade! Trodde inte det skulle funka men allt glänste efteråt. Nästan som nytt. Tack!

  SvaraRadera
 5. Har också provat gnida in ugnen med såpa och sätta på den. Funkar jättebra!

  SvaraRadera
 6. Om det är svårare fläckar prova att lägga en liten mängd av pulveriserat rengöringsmedel och försiktigt skrubba med en fuktig slipande svamp eller putsduk.

  SvaraRadera
 7. Inbrända saken funkar varken med såpa eller ättika/bakpulver, tyvärr. Och Mr Muscle haer numera tappart stinget totalt. Så hur gör man?

  SvaraRadera

• Arkiv

• Om Smarta vardagstips

På denna sida samlas knep och tricks som gör livet enklare. Husmorstips och huskurer blandas friskt med nya smarta lösningar och lifehacks. Hoppas du får lika stor nytta av dem som jag!

OBS! Alla tips är inte testade och jag kan inte garantera att de fungerar. Använd dem på egen risk!

• Sök efter tips

Följ Smarta vardagstips på Facebook