Translate

Hemmagjord isglass

Så här enkelt kan man göra hemmagjord isglass:

1. Blanda till saft, gör den lite mer koncentrerad än vanligt.
2. Häll saften i en iskubsform och täck formen med plastfolie.
3. Stick ner en tandpetare i varje ruta och ställ formen i frysen.
När saften frusit har du en hel låda full med små ispinnar!

Tips 1! Vill du ha nyttigare saft kan du välja juice eller smoothie istället.

Tips 2! Vill du inte att isbitarna eller isglassarna ska bli sådär frostigt vita som de ofta blir? Koka då vattnet först innan du fryser det (och innan du blandar det med saften)!

Man kan ju för all del använda såna här också... Fast det blir ju inte så mycket husmorstips över det då. :)

(Bilder: www.ikea.se)

2 kommentarer:

  1. varför försvinner saften ur glassen och blir till slut en ispinne... om man suger på glassen? :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra fråga! Kanske för att sockret och färgen i fruktsaften är tyngre än vattnet och därmed lättare att suga till sig?? Gissar friskt. =)

      Radera

• Arkiv

• Om Smarta vardagstips

På denna sida samlas knep och tricks som gör livet enklare. Husmorstips och huskurer blandas friskt med nya smarta lösningar och lifehacks. Hoppas du får lika stor nytta av dem som jag!

OBS! Alla tips är inte testade och jag kan inte garantera att de fungerar. Använd dem på egen risk!

• Sök efter tips

Följ Smarta vardagstips på Facebook