Translate

Ordning bland sladdarnaSer det ut som ett enda trasselbo av sladdar bakom din dator, TV, stereo och liknande? Varje gång en apparat ska bytas ut tar det evigheter att sortera fram vilken sladd som hörde dit, och under tiden lyckas man dra ut fel sladdar så att andra apparater nollställs i onödan.

Här är några tips för att få lite ordning:
  1. Börja med att skaffa färgglad tejp av olika kulörer, t.ex. eltejp. Eller skaffa flera olikfärgade burkar hobbyfärg.
  2. Koppla från alla apparaterna och lägg varje sladd intill rätt apparat.
  3. Märk varje sladd med en egen färg genom att vira en bit färgad tejp precis där sladden kopplas till apparaten, och sen samma färg precis i slutet av sladden vid stickproppen. Eller genom att måla med hobbyfärgen på samma sätt.
  4. Koppla in en apparat i taget. Om sladden är onödigt lång, vira då ihop den överblivna biten och fäst med ett gummiband eller snöre.
Nu kommer det vara enkelt att se vilken sladd som leder till vilken apparat, och dessutom trasslas inte sladdarna lika lätt eftersom man virat ihop dem.

1 kommentar:

  1. Dem vita plastbitarna på brödpåsar brukar funka finfint att fästa på sladdar (speciellt vid kontakterna) Bara att skriva direkt på plastbiten.

    SvaraRadera

• Arkiv

• Om Smarta vardagstips

På denna sida samlas knep och tricks som gör livet enklare. Husmorstips och huskurer blandas friskt med nya smarta lösningar och lifehacks. Hoppas du får lika stor nytta av dem som jag!

OBS! Alla tips är inte testade och jag kan inte garantera att de fungerar. Använd dem på egen risk!

• Sök efter tips

Följ Smarta vardagstips på Facebook