Translate

Tips för bättre jäsning och saftigare bröd



Det finns flera knep för bättre jäsning och saftigare bröd:
  • Uteslut smält fett från degspadet och tillsätt i stället motsvarande mängd rumsvarmt smör i degen tillsammans med mjölet. Då kan du minska mängden mjöl, vilket ger saftigare bröd.
  • Knåda ordentligt så gluten frigörs ur mjölet, det håller ihop degen och gör brödet mindre smuligt. 
  • Som jag skrivit tidigare är det toppen att jäsa degen i ugnen tillsammans med en skål eller kanna fylld med hett vatten. Inne i ugnen blir det inget drag, och det heta vattnet värmer upp luften till lagom jästemperatur.

1 kommentar:

  1. Skulle säga tvärtom: jäs degen svalt, t ex i kylskåp, och låt det ta mycket längre tid istället. Då får du ett smakrikare och mindre smuligt bröd

    SvaraRadera

• Arkiv

• Om Smarta vardagstips

På denna sida samlas knep och tricks som gör livet enklare. Husmorstips och huskurer blandas friskt med nya smarta lösningar och lifehacks. Hoppas du får lika stor nytta av dem som jag!

OBS! Alla tips är inte testade och jag kan inte garantera att de fungerar. Använd dem på egen risk!

• Sök efter tips

Följ Smarta vardagstips på Facebook