Translate

Tips för regniga semesterdagar

Svensk sommar är ofta omväxlande, med ena stunden regn, nästa solsken. Då är det svårt att planera utflykter och annat, när man inte kan lita på vädret. 

Här är tips på saker att göra i stället, som kanske sällan blir gjorda:
 • Plantera om krukväxter. Ta skott från alla du vill föröka, ta bort vissna blad, plantera om de som behöver osv. 


 • Framkalla foton och gör album. Många har tusentals foton i mobilen, men ofta får de stanna där. Ett album är faktiskt mer tillgängligt eftersom man ju bara sållar ut de bästa bilderna. Det är dessutom roligt att ha riktiga album för barn och gäster att bläddra i.
  • Rensa i garderoberna. Släng och lämna till återvinning, och kanske sälj vidare. På sommaren brukar det vara gott om bakluckeloppisar och liknande, och så kan man såklart sälja på nätet också.
   • Lappa och laga trasiga kläder. Ta tag i den där att-laga-högen, helt enkelt. :)

   • Sedan är det förstås ingen rolig semester om man ägnar varje stund åt jobb. Varva med att läsa böcker, titta på film, campa (i regnet), fiska, plocka svamp, gå på museum. Det finns en hel del roliga saker man kan göra trots tråkigt väder!

   6 kommentarer:

   1. Bra tips, förutom det om lim till albumet. Rx-limmet kommer reagera med syrahalten i fotopapperet och på sikt förstör detta dina foton som då gulnar.

    Det är bättre att köpa ett syrafritt lim, gjort för foton och göra jobbet riktigt bra då man ändå är på rätt väg! Sök ett bra lim på affären för scrapbooking, pyssel eller i pappersbutiken.

    Mvh UmeåElin

    SvaraRadera
   2. Nej det stämmer inte... jag har alltid använt RX-lim till foton (står ju t.o.m. på tuben att det är till för det) och i mitt äldsta album från 2000 - dvs 12 år sedan - är inga kort gulnade ännu. Inga senare heller för den delen. Så det där är nog en myt. :)

    SvaraRadera
   3. Aha, detta förklarar saken, läste just på tillverkarens hemsida att RX-lim ÄR syrafritt. :) http://www.casco.se/_faq/default.asp?mode=d&k=25&udsp=261

    SvaraRadera
   4. Har du textat för hand på fotoalbumens ryggar, eller hur har du fått texten så snygg?

    SvaraRadera
   5. Japp jag har textat med silverpenna. Jag har ritat av tryckbokstäver från en vanlig bok. :)

    SvaraRadera

   • Arkiv

   • Om Smarta vardagstips

   På denna sida samlas knep och tricks som gör livet enklare. Husmorstips och huskurer blandas friskt med nya smarta lösningar och lifehacks. Hoppas du får lika stor nytta av dem som jag!

   OBS! Alla tips är inte testade och jag kan inte garantera att de fungerar. Använd dem på egen risk!

   • Sök efter tips

   Följ Smarta vardagstips på Facebook