Translate

Lakantips

I somras skrev jag om några sätt att återanvända gamla lakan. Här kommer fler tips på samma tema, inskickade av en bloggläsare: "Virka mattor, grytlappar/grytvantar och korgar av rivna lakansremsor. Fungerar helt underbart bra!"

Här finns en beskrivning från Kattjakten på hur man gör den fina korgen nedan. 

4 kommentarer:

 1. Tack! Jag var inte helt nöjd med färgen, men ville inte slösa "finlakanen" på min första korg. Jag har även virkat ett sittunderlag till vår parkbänk på altanen av matt-trasor istället för att göra en dyna, funkade utmärkt! Tyvärr har jag haft en paus i bloggandet och har inte lagt upp några bilder. Jag är beroende av pyssel- och fixbloggar så jag ska definitivt kika in din sida när jag får en stund över!

  SvaraRadera
 2. Jag tyckte färgerna var jättefina på denna. :) Sittunderlag var ju ännu en smart idé, jag gillar när man kan använda sånt som annars skulle slängas!

  SvaraRadera
 3. Ja, men eller hur! Har du sett att jag även virkat en matta? Den är virkad av ett knall-turkost, randigt påslakan. Som påslakan var det jättefult, men jag blev riktigt nöjd med färgerna när de förvandlades till en badrumsmatta ;-).

  SvaraRadera
 4. Nu såg jag mattan också, vad fin den var! Klistrar in länken här för andra läsare att ta del av. En sån vill jag också ha, får nog skaffa mig en större virknål först bara!

  http://kattjakten.blogspot.com/2011/04/halva-helgens-projekt-virkad-matta.html

  SvaraRadera

• Arkiv

• Om Smarta vardagstips

På denna sida samlas knep och tricks som gör livet enklare. Husmorstips och huskurer blandas friskt med nya smarta lösningar och lifehacks. Hoppas du får lika stor nytta av dem som jag!

OBS! Alla tips är inte testade och jag kan inte garantera att de fungerar. Använd dem på egen risk!

• Sök efter tips

Följ Smarta vardagstips på Facebook