14.12.11

Hemmagjort läppglans/läppcerat

Jag inspirerades av en av bloggarna jag läser, Kyrkkaffe. Anna som driver bloggen pysslade fina läppcerat att ge bort i julklapp, och hon gjorde dem i tomma linsetuier. Så otroligt smart! Min man använder linser och jag tycker alltid det är sånt slöseri med de tomma etuierna som bara slängs.

Hennes recept på cerat var ganska komplicerat och krävde specialbeställda ingredienser, så jag gör ett lite enklare recept här:

Vaselin
Kakao
Koncentrerad jordgubbssaft
(ev. röd karamellfärg)
Ett tomt linsetui

Rör ihop en klick vaselin med kakao till en lagom brun färg. Fyll i ena halvan av linsetuiet.
Rör sedan ihop en ny klick vaselin med lite koncentrerad jordgubbssaft. Tillsätt ev. en droppe röd karamellfärg för mer lyster. Fyll i den andra halvan av etuiet.
Ställ i kylen en stund att stelna. Klart!


(Bilder: Wikipedia, synfel.se)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar