Translate

Svarsförslag till telefonförsäljareHär kommer några roliga förslag på vad man kan säga om man blir uppringd av en försäljare. Tipstack till Jonas Lidén!
– Vad bra du ringde. Jag håller precis på med en uppsats kring hur telefonförsäljare upplever sin arbetssituation. Häng kvar ett ögonblick så skall jag bara hämta enkätfrågorna.

– Hej själv. Jag är ett Jehovas vittne och undrar om jag får översända några skrifter?

– Ett ögonblick! Ni skall få tala med min minderårige son istället. Han får ju inte ingå några muntliga avtal.

– Jag har inga pengar längre eftersom jag är gift. Men vi kanske kan byta, det ni erbjuder mot diverse prylar mina barn gjort i slöjden?

– Hallå? [lång tystnad som får försäljaren att börja säljsnacket] Detta är familjen X automatiska telefonsvarare. Vi kan tyvärr inte svara just nu. Hejdå! PIIIIIP!

– Kan jag ta ditt privata nummer, så kan jag höra av mig när du är hemma?

Den adlige:
– VAFALLS! Har vi lagt av titlarna?

– Det är till att vara försäljare medelst telefonering förstår jag. Har min herre någon gång övervägt att istället skaffa ett arbete?

– Jag ogillar redan min herres plumpa sätt att rådbråka vårt modersmål. Fatta er kort!

– Jag förstår av ingressen att min herre fullständigt saknar stil och finess. Vad har ni att säga till ert försvar?

– Så oförblommerat oförskämt att ta upp min dyrbara tid med dylika trivialiteter! Allt som gäller varuleveranser skall tas med min hushållerska.

– Emedan jag av en synnerligen aktad överläkare bedömts vara otillräknelig tilldelades jag av tingsrätten – för litet sedan – en så kallad förmyndare. Jag föreslår att min herre kontaktar denne istället.
Bild: Wikipedia

4 kommentarer:

 1. heeej kan du lägga upp tips om huden i ansiktet?

  SvaraRadera
 2. Smörj med olivolja varje dag som blir ansiktshuden mjuk och följsam. Även fet hy mår bra av detta.

  Använd så lite smink som möjligt, eftersom det torkar ut huden.
  Har du acne kan du dutta på lite tandkräm just på dem.

  SvaraRadera
 3. De här tipsen var ju ganska roliga, men tänk också på att aldrig någonsin vara otrevlig mot telefonföräljarna!
  Det är inte de som ringer som har bestämt att de ska ringa och störa dig i middagen, utan ofta är telefonförsäljare ett jobb man tvingas ta när man inte kan få något annat.
  Jag jobbade som telefonföräljare (på ett företag som heter Carema) ett tag, och på min arbetsplats var det i genomsnitt en person om dagen som började gråta för att man blev så psykiskt misshandlad av de man ringde till. Och det stod man ut med för en lön på 26 kr i timmen...

  SvaraRadera
 4. @Annika jag håller helt med dig. Det var därför jag gillade Jonas svarsförslag, de här var ju lite roliga utan att vara elaka.

  Jag har själv jobbat som telemarketer för många år sedan och jag vet precis hur det kan vara.

  Tips till de som verkligen inte vill bli uppringda: Gå med i Nix Telefon (http://www.nix.nu/) så kan du bara svara till de som eventuellt ringer ändå att du är med där, så avslutar de genast samtalet.

  SvaraRadera

• Arkiv

• Om Smarta vardagstips

På denna sida samlas knep och tricks som gör livet enklare. Husmorstips och huskurer blandas friskt med nya smarta lösningar och lifehacks. Hoppas du får lika stor nytta av dem som jag!

OBS! Alla tips är inte testade och jag kan inte garantera att de fungerar. Använd dem på egen risk!

• Sök efter tips

Följ Smarta vardagstips på Facebook