Translate

Rengöra vita gymnastikskor

Fråga: Har (läs hade) vita gymnastik/joggingskor, behöver ett tips på hur jag kan få dem någorlunda vita igen. Det gäller det glesa gallertyget på ovansidan. /Christina

Svar: Vill du inte tvätta hela skorna kan du ju testa gnida det smutsiga stället med en svamp indränkt i t.ex. diskmedel, salt och ättika. Ättikan bleker och de andra två rengör. Är det pilligt att komma åt kan man ta en gammal tandborste.

Jag brukar annars tvätta skor i maskin, men ibland kan de bli torra och spruckna av det, så är det skor man är rädd om kanske man hellre ska testa andra sätt.

Blötlägga i saltvatten är ytterligare ett sätt att få rent skor, men samma där, gäller ju att få dem torra utan att lädret spricker sedan. Kanske smörja dem med skoputs eller lädertvål efter tvätten? Och låta dem torka med tidningspapper inuti (eller i torktumlaren).

1 kommentar:

• Arkiv

• Om Smarta vardagstips

På denna sida samlas knep och tricks som gör livet enklare. Husmorstips och huskurer blandas friskt med nya smarta lösningar och lifehacks. Hoppas du får lika stor nytta av dem som jag!

OBS! Alla tips är inte testade och jag kan inte garantera att de fungerar. Använd dem på egen risk!

• Sök efter tips

Följ Smarta vardagstips på Facebook