Translate

Kokostvål

Här kommer ett tips från Johanna:
"Jag fick ett görbra tips från en kursare. Hon skär till 'tvålar' av kokosfett (det silvriga paketet i matbutiken) och använder som tvål på kroppen och i ansiktet. Hennes man som haft stora problem med finnar slipper det helt nuförtiden eftersom kroppen inte behöver producera så mycket talg för att smörja sig! 
Mina armbågar känns mycket mjukare, de brukar ha en slags barkaktig känsla annars. Men som hon säger: 'Den sortens kokosfett är bara för utvärtes bruk! Den är härdad!'"
Sedan bör man enligt Johanna äta en matsked kokosfett av bra kvalitet (exempelvis cocosa från hälsokost) i medicinskt syfte varje dag. Detta anses motverka skador på hjärnan och ge dess celler nytt liv.


(Bild: matdirekt.se)

10 kommentarer:

 1. Kokosfett är underbart!

  SvaraRadera
 2. ANVÄND ALDRIG KOKOSFETT IFRÅN MATBUTIKEN (silverfärgade paketet), DEN ÄR OREN. KÖP KOKOSFETT I HÄLSOKOSTEN.

  SvaraRadera
 3. Om den från matbutiken funkar...?

  Min man har samma problem och vi har precis smort in honom. Jag undrar hur ofta man ska använda "kokostvålarna"?

  SvaraRadera
 4. @Anonym: På vilket sätt är den oren? Och har du någon källa på det påståendet?

  @Linda: Jag är övertygad om att du kan använda den silvriga utan risk. Det är ju som Johanna skriver för utvärtes bruk. Jag skulle tippa att man ska använda den dagligen, eller kanske 2 ggr per dag om man vill. Lika ofta som man använder hudkräm.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för ditt svar! :-)

   Jag har googlat lite och har sett att folk använder det istället för tvål i duschen t.ex. så det ska testas. Det vore kanon om det funkade! Såg även att det ska motverka rynkor vilket kan vara bra för min egen del, hehe.

   Radera
 5. Helt underbart tips! TACK!

  SvaraRadera
 6. Om man dushar med bara fett, blir man verkligen ren då elr ska man egentligen inte ta tvål innan? Jag har precis dushat med bara fett och känner mig lite... fettig och inte jätte ren ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske fettet sugs in i huden sedan? Ren blir man ju även av vattnet. Men har man fått massa bakterier på sig skulle nog jag tagit vanlig två på de ställena åtminstone.

   Radera
 7. Tänkte bara tipsa om kakaosmör, som också gör huden supermjuk. Brukar använda det i badvattnet när jag badar barnen och de blir både mjuka och luktar gott! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mmm låter som att det skulle dofta mycket gott. =) Köper man det i hälsokosten eller? Känns nästan lite slöseri att bada med det, och inte tillverka choklad av det. =)

   Radera

• Arkiv

• Om Smarta vardagstips

På denna sida samlas knep och tricks som gör livet enklare. Husmorstips och huskurer blandas friskt med nya smarta lösningar och lifehacks. Hoppas du får lika stor nytta av dem som jag!

OBS! Alla tips är inte testade och jag kan inte garantera att de fungerar. Använd dem på egen risk!

• Sök efter tips

Följ Smarta vardagstips på Facebook