Translate

Ingefära mot åksjuka och illamående


Följande smarta huskur mot åksjuka och illamående kommer från Jessica som skrev det som kommentar till detta tidigare inlägg.

Så här skriver hon:
"Ingefära är dokumenterat effektivt mot en del sorters illamående, särskilt om den är orsakad av åksjuka. Bekräftat av Mythbusters, i åksjukeavsnittet. I Mythbustertestet var det lika effektivt som receptbelagd åksjukemedicin, men man slapp sömnigheten som åksjuketabletter kan ge.

Jag har provat det på mig själv vid migrän-illamående, då jag hade slut på antiemetikan jag vanligtvis tar, och det hjälpte lite grann. Maken provade vid maginfluensa där det hjälpte väldigt bra och på utflykter med mina åksjuka förskolebarn var det en stor framgång. Barnen fick ingefärsgodis eftersom det är svårt att motivera barn att tugga på stark, rå ingefära. Jättebra tyckte jag. Alla åksjuka barn har inte åksjuketabletter och de som har ska doseras av sina föräldrar, inte av läraren - och föräldrarna kommer inte alltid ihåg detta. Plus att de har biverkningar. En karamell kan jag med gott samvete och utan risk dela ut. Enda nackdelen var att antalet "åksjuka" barn ökade för varje utflykt. :D

Självklart hjälper det tyvärr inte på alla. Det finns inget som gör. Men till och med åksjuka hundar svarar på ingefära. (De föredrar också karamellerna.) Kombinationen hund och åksjuka är svår att placeboa."

 Bilden kommer från Matklubben.sedär du också hittar ett recept på hemmagjorda ingefärskarameller!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

• Arkiv

• Om Smarta vardagstips

På denna sida samlas knep och tricks som gör livet enklare. Husmorstips och huskurer blandas friskt med nya smarta lösningar och lifehacks. Hoppas du får lika stor nytta av dem som jag!

OBS! Alla tips är inte testade och jag kan inte garantera att de fungerar. Använd dem på egen risk!

• Sök efter tips

Följ Smarta vardagstips på Facebook