18.11.12

Diska gjutjärnspannan

Här kommer ett smart tips, lånat från en av mina favoritbloggar Lite enklare!

När man har en svårdiskad gjutjärnspanna med fastbrända matrester ska man bara fylla den med vatten, lägga i några teskedar salt och låta det koka upp på spisen. Sedan är det lätt att diska den!

Själv brukar jag kämpa med sockerbitar, men detta låter ju mycket enklare. =)

Påminner också om att inte använda diskmedel till gjutgärnspannor och grytor. Detta kan sugas in i porerna så det hamnar i maten sen. Plus att det gör pannan svårdiskad sedan. Fettet ska sitta kvar i pannan till nästa gång.


2 kommentarer:

  1. Jag brukar göra så att varje gång jag har stekt något, även i mina vanliga stekpannor, brukar jag avsluta med att koka upp lite vatten i den. Då försvinner den mesta smutsen och den blir väldigt lättdiskad.. =)

    SvaraRadera
  2. Efter att man gjort på detta sätt får man inte glömma att smörja pannan med matfett, så minskar risken att det bränner vid nästa gång!

    SvaraRadera