När man har en svårdiskad gjutjärnspanna med fastbrända matrester ska man bara fylla den med vatten, lägga i några teskedar salt och låta det koka upp på spisen. Sedan är det lätt att diska den!
Själv brukar jag kämpa med sockerbitar, men detta låter ju mycket enklare. =)
Påminner också om att inte använda diskmedel till gjutgärnspannor och grytor. Detta kan sugas in i porerna så det hamnar i maten sen. Plus att det gör pannan svårdiskad sedan. Fettet ska sitta kvar i pannan till nästa gång.
Bild: Lite enklare
Jag brukar göra så att varje gång jag har stekt något, även i mina vanliga stekpannor, brukar jag avsluta med att koka upp lite vatten i den. Då försvinner den mesta smutsen och den blir väldigt lättdiskad.. =)
SvaraRaderaEfter att man gjort på detta sätt får man inte glömma att smörja pannan med matfett, så minskar risken att det bränner vid nästa gång!
SvaraRadera