Translate

Hemmagjord chokladkalender


Nu har jag blivit klar med årets julkalender/adventskalender. Det blev varsin chokladkalender till barnen efter min beskrivning i ett äldre inlägg, och barnen fick själva önska motiv.

Först hade jag tänkt använda Aladdin chokladhjärtan-ask men det visade sig att de har minskat på antalet chokladbitar i den sedan sist jag kollade och har nu bara 20 bitar! För två år sedan var det 24 i en ask... och samma pris har de mage att ta. =(

Hur som helst, i stället för Aladdin blev det Toffifee. Dock måste det vara "dubbelasken" som innehåller två lager med 24 bitar i varje. De mindre askarna har fel antal bitar.
Jag började med att rita en teckning på vit kartong (eller rättare sagt tre, eftersom jag gjorde tre stycken!). Asken var nästan exakt så stor som ett halvt A4-papper.Sedan gjorde min man en mall åt mig av vanligt A4-papper som jag la ovanpå teckningen. Han är experten när det gäller att mäta och dona. =) Sedan skar jag ut luckorna med papperskniv. Det var väldigt pilligt och blev lite skevt här och var! Nästa år ska jag nog i stället markera ut prickar i kanten på teckningen och skära längs en linjal i stället.


Jag markerade sedan ut nummer på luckorna. Jag hade kunnat skriva text på baksidan också men kom inte på något att skriva så det fick räcka med bara choklad inuti denna gång...

Sedan tog jag av plasten från Toffifee-asken och tog ut plastarket med godiset. Själva lådan slog jag in i rött papper, innan jag la tillbaka insatsen. Sedan satte jag dit framsidan och tejpade ihop kanterna.På baksidan tejpade jag fast ett snöre att hänga kalendern i. Klart!
Hoppas barnen blir nöjda. =)
1 kommentar:

• Arkiv

• Om Smarta vardagstips

På denna sida samlas knep och tricks som gör livet enklare. Husmorstips och huskurer blandas friskt med nya smarta lösningar och lifehacks. Hoppas du får lika stor nytta av dem som jag!

OBS! Alla tips är inte testade och jag kan inte garantera att de fungerar. Använd dem på egen risk!

• Sök efter tips

Följ Smarta vardagstips på Facebook