Translate

Fläckar på marmorfönsterbrädan

Fråga: Jag har putsat mina bruna fönsterbrädor av marmor med bilvax, de är nu blanka men... det finns en massa fula vita vattenfläckar kvar, har du något tips på hur jag får bort fläckar. /Christina från Norrköping

Svar: Prova gnida med bikarbonat plus lite vatten. Men möjligen kanske du måste tvätta bort vaxet först innan detta fungerar! Annars kanske vaxet hindrar bikarbonaten från att komma i kontakt med fläckarna.

OBS! Använd inget surt på marmor, undvik t.ex. ättika som kan fräta hål i den. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

• Arkiv

• Om Smarta vardagstips

På denna sida samlas knep och tricks som gör livet enklare. Husmorstips och huskurer blandas friskt med nya smarta lösningar och lifehacks. Hoppas du får lika stor nytta av dem som jag!

OBS! Alla tips är inte testade och jag kan inte garantera att de fungerar. Använd dem på egen risk!

• Sök efter tips

Följ Smarta vardagstips på Facebook