8.11.12

Vattenfläckar på fönsterbrädan

Fråga: Jag har putsat mina bruna fönsterbrädor av marmor med bilvax, de är nu blanka men... det finns en massa fula vita vattenfläckar kvar, har du något tips på hur jag får bort fläckar. /Christina från Norrköping

Svar: Prova med ättika eller pressad citron. Det kan lösa upp avlagringarna. Låt gärna citronen eller ättikan ligga kvar några timmar och verka.

Möjligen kanske du måste tvätta bort vaxet först innan detta fungerar! Annars kanske vaxet hindrar syran från att komma i kontakt med fläckarna.

2 kommentarer:

 1. Akta dig för syra på marmor och kalksten!

  http://www.marmorgranit.se/meromnatursten.shtml

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, bra du sa det! Syra är ju det enda (mig veterligen) som biter på kalkavlagringar, så mitt förslag är att man tar en mild syra och tvättar rent med bara vatten DIREKT när man ser att fläcken är borta.

   Radera