Translate

Hållbarare jäst

Jäst håller sig längre i kylen (och sprider inte lukt till övriga livsmedel) om den förvaras i en sluten glasburk!2 kommentarer:

 1. ah, vad bra! vet aldrig vad jag ska göra med öppnade jästpaket!

  SvaraRadera
 2. Jag har sedan länge bakat med torrjäst, som funkar väldigt bra om man lär sig att hantera torrjäst. Mest använder jag torrjäst "enbart" p.g.a att jag bakar relativt sällan, så färskjästen hinner bli dålig.

  Off topic:
  Till alla "hälsofreaks": Färskjäst går helt utmärkt att äta "rakt upp och ner"! Användes under kriget i Finland som vitamintillskott till skolbarnen. Det smakar faktiskt gott också, trots att det innehåller en massa nyttigheter!
  //Johan

  SvaraRadera

• Arkiv

• Om Smarta vardagstips

På denna sida samlas knep och tricks som gör livet enklare. Husmorstips och huskurer blandas friskt med nya smarta lösningar och lifehacks. Hoppas du får lika stor nytta av dem som jag!

OBS! Alla tips är inte testade och jag kan inte garantera att de fungerar. Använd dem på egen risk!

• Sök efter tips

Följ Smarta vardagstips på Facebook